Tardor:

L'arribada de les primeres gelades transforma la natura lapona, colorant-la amb diferents tons de verd, vermell, groc, marró i taronja. Aquest fenomen amb finès s'anomena "Ruska". Els dies es van escurçant i cada vegada les temperatures baixen més.
Estiu:

Sol de mitja nit.
Desde mitjans de maig fins finals de juliol, el Sol, gairebé llueix les 24 hores del dia, donant llum a les nits. El Sol de mitja nit produeix un efecte inexplicable, fa madurar amb molta rapidesa els vegetals, i la natura es verda i florida. Les temperatures oscil·len entre +12º i els +28º.

Primavera:

És una estació molt bonica. A principis de febrer, el Sol, comença a fer acte de presència i els dies es van allarguen cada dia més i més. És ideal per passar el dia a l'aire lliure i gaudir de les activitats relacionades amb la neu com l'esquí Alpí, de fons, safaris amb moto de neu, passejades amb raquetes de neu, pesca en el gel ...
Hivern:

Les temperatures descendeixen per sota zero, el paisatge es cobreix de neu i els llacs i els rius es gelen. Normalment les temperatures oscil·len entre - 4º i -29º. Tot i que les temperatures  són tan baixes, el fred és molt sec i no es tan fred com les temperatures suggereixen. Durant l'hivern és quan es produeixen les aurores boreals, originades per les partícules solars quan xoquen amb l'atmosfera. El cel s'il·lumina amb diferents colors, normalment groc i verd i constantment van canviant d'intensitat i forma. El Kaamos o nits Polars, il·luminades només per la llum natural de les estrelles, les aurores boreals i la lluna, es produeix també a l'hivern. El Sol esta per sota l'horitzó durant un mes i es poden observar paisatges i formes de tonalitats blaves i de colors pastels.

La capital és Hèlsinki.
El país te una superfície total de 338,000km2, dels quals un 10% es aigua; hi han 188.000 llacs, el 6% de la terra esta cultivada i els boscos cobreixen un 68% de la superfície total del país.
Te uns 5,2 milions d'habitants.
La llengua oficial es el finés i el suec, també es parla el Sami i el rus en minoria.

·La Laponia te les quatre estacions de l'any ben diferenciades:
Laponia: 

És la regió més al nord d'Europa, habitada per Lapons. S'estén per 4 països: Noruega, Suècia, Finlàndia i Rússia.
La Laponia Finlandesa te una superfície total de 98.237 km2. Representa aproximadament un 29% de la superfície total de Finlàndia.
Te uns 200.000 habitants. La seva capital administrativa és Rovaniemi, amb uns 57.500 habitants i una superfície de 8015 km2. És el tretze municipi més gran de Finlàndia i la ciutat amb extensió més gran d'Europa. Està situada al Cercle Polar Àrtic (66º33´07''N), a 8 km del poble del Pare Noel i en la confluència de dos grans rius: el Kemi i l'Ounas.

És un lloc on la natura i l'animada ciutat es combinen per oferir als seus visitants una experiència única, durant tot l'any. És una ciutat nadalenca en el veritable sentit. Hiverns nevats, aurores boreals, natura pura, rens i el mateix Pare Noel creen un esperit nadalenc que es present en el dia a dia de la ciutat i en els seus habitants.  Sens dubte a Rovaniemi experimentarà el sentit genuí del Nadal!