Durant molts anys, el Cercle Polar Àrtic ha atret viatgers a Rovaniemi. A finals del 1920 ja hi va haver els primers turistes i ha anat creixent al llarg dels anys. 

A l'estiu del 1950, desprès de la II Guerra Mundial, la dona del President dels Estat Units, la Sra. Eleonoer Rossevelt va venir a visitar el Cercle Polar Àrtic. A Rovaniemi no hi havia cap atracció turística desprès que va quedar destruïda per la Guerra, i per tant la gent del poble va decidir construir ràpidament una petita cabanya per rebre a la invitada. Es des de llavors que es va començar a construir el poble del Pare Noel, degut a la gran afluència de visitants d'arreu del món que venien. Primer es va construir una petita cabanya, on s'hi servia cafè, s'hi venien souvenirs i també era oficina de correus. (aquesta encara esta localitzada al mateix lloc per recordar-nos la primera visita oficial) i al 1965 se'n va construir una de més gran.

El Pare Noel solia viatjar regularment des de casa seva, Korvatunturi, al Cercle Polar Àrtic a conèixer els viatgers. Des del 1984 la seva visita va esdevenir tan regular, que va sorgir la idea d'establir la seva pròpia oficina. Al poble ja hi havia botigues venent artesania Lapona.
Més tard va anar incrementant amb més botigues, l'Oficina Principal de Correus del Pare Noel, restaurants i el nombre de viatgers anava augmentant.

Al 1996 una nova oficina del Pare Noel va ser construïda i va permetre al Pare Noel estar a prop de la gent cada dia de l'any, no només per Nadal, i la última renovació de la seva oficina va ser pel Novembre del 2007.

Aquí en el seu poble, pots sentir en la teva pròpia pell que "el conte del Pare Noel" es vertader i tant grans com petits poden experimentar un troçet d'aquest conte coneixent al Pare Noel en persona!!

Al mateix temps pots creuar la línia del Cercle Polar Àrtic, de la manera que més t'agradi situada al bell mig de la plaça.

script language=JavaScript>